En dan komt het dichtbij... - januari 2017

Ik liep er al lang over na te denken, werken met honden. Geboren op een boerderij ben ik een buitenmens, lag vroeger al te slapen tussen het nest met herdershonden dat mijn ouders regelmatig hadden. Toen ik op mezelf woonde, miste ik het echt, een hond die er is als je thuis komt. Mijn vrouw Jolanda is gelukkig ook opgegroeid met honden, dus inmiddels hebben we er zelf drie: Ssam en Max zijn twee bruine labradors van 4 jaar oud en Kana is een Tosa Inu van iets meer dan een jaar. Heerlijk om lekker mee in het bos te lopen, over de velden. En toch....honden opvoeden is niet zo makkelijk als iedereen denkt, daar kwam ik ook wel achter. Dat is dan ook de reden dat ik zowel de opleiding Kynologisch Instructeur gevolgd heb (nu bezig met deel 2) en Gediplomeerd Hondenuitlaatservice bij Martin Gaus. 

 

Nu komt het echt dichtbij. Ik heb mijn stageperiode bijna achter de rug, bij Ton en Albert veel geleerd over zowel de praktische zaken als de organisatorische en natuurlijk over honden. Want hoeveel les je ook hebt gehad of boeken hebt gelezen, van elke hond is er maar één, een unieke. Al het papierwerk is gereed, naar de Kamer van Koophandel geweest. 

 

Elke maand zal ik een blog plaatsen met dingen die eigenlijk elke hondeneigenaar zou moeten weten. Omdat ik er zelf laat achterkwam, omdat het gewoon leuk is om te weten en gewoon omdat het leuk is om te delen. 

 

Mail me gerust als je vragen hebt, bellen is met honden om mij heen niet zo handig ;-)

 

Geert