Veilige HUS - juni 2017

 

Je hond(en) vertrouw je niet zomaar toe aan elke willekeurige buurman of buurvrouw. Net zo min als je eigen huis. En bij een HUS vertrouw je allebei toe aan een ander. Best spannend en dat snap ik helemaal. Dit gaat over vertrouwen en veiligheid, daar hebben al heel wat wetenschappers zich over gebogen. 

 

Formules van vertrouwen

Sommige professoren zeggen dat vertrouwen een formule is (informatie Jolanda):

  • zeggen wat je doet X doen wat je zegt X kwetsbaarheid
  • geloofwaardigheid + betrouwbaarheid + discretie + zelfingenomenheid
  • geloofwaardigheid + betrouwbaarheid + intimiteit (persoonlijke klik) + reputatie (recensies)/ eigenbelang (meer geven dan nemen)

Nou ben ik meer van de praktijk, dus wat betekent vertrouwen en veiligheid voor mij?

 

Wat is een veilige HUS voor mij?

  1. Een veilige bus

Veilig vervoeren betekent geen honden los in een auto, maar in een hondengordel en nog liever (zoals wij) in een goed onderhouden bus in kooien op maat. Natuurlijk met ventilatie, die ook kan draaien als de bus stil staat.

  1. Voldoende (eigen) materiaal als riemen, een puppie buggy, handdoeken (voor na een waterspetterpartij) en uiteraard de nodige speeltjes en een bus met brokjes.
  1. Een goede, up to date opleiding en screening

Als eigenaar van honden dacht ik al het nodige te weten van honden, omdat ik opgegroeid ben met herdershonden en lessen heb gevolgd met mijn eigen drietal honden. Maar op de opleiding leerde ik nog veel meer. En natuurlijk ben ik persoonlijk gescreend op integriteit.

  1. EHBO en brandblusser voor mocht er ooit iets misgaan

Ook honden vallen, botsen, stappen in iets scherps met hun poot of krijgen een kras op hun neus van een ander dier. Dan is Eerste Hulp bij (dieren)Ongelukken een vereiste. En een brandblusser…. voor mocht er ooit ooit ooit iets met de automotor mis gaan.

  1. Veilige losloopgebieden

Loslopende honden kun je niet overal laten lopen. Niet te dicht bij de weg, niet bij een schapenwei, liefst niet in de buurt van herten. Wel natuurlijk in het bos, bij een watertje met schaduwmogelijkheden.

  1. Heldere afspraken en communicatie

Weten wat ieders verantwoording is, tijdig plannen en afzeggen, betalen voor wat geleverd is en samen in gesprek gaan als iets niet naar wens is van jullie of ons. 

 

Wij doen het nodige aan het leveren van kwaliteit in uitlaten, de rest is aan honden . 

 

Vraag 

 

Wie zou er een tekst willen schrijven die wij op onze website mogen plaatsen over de dienstverlening van Drentse Honden?

 

Geert