Uitlaten, voeding, opvang en school

Diensten op maat zodat het past in uw en ons leven

Drentse honden in de groei

Wij zijn ons bedrijf gestart op 20 januari 2017. Dit betekent dat wij groeien en daarmee ook zullen uitproberen en veranderen. Daarin nemen wij uw mening serieus en proberen te leveren waar u behoefte aan heeft in het besef dat ook wij soms een moment voor ons eigen gezin nodig hebben. Want hoewel we gek zijn op honden en werken..... u snapt het wel.

 

Wij leveren nu de volgende diensten

  • Uitlaatservice in kleine groepen of privé wandelingen (pups), op vaste dagen of flexibel naar uw werk/omstandigheden
  • Verkoop van vers vlees en lekkere snacks voor honden, ook aan niet HUS-klanten 
  • Verzorging aan huis bij afwezigheid van u of ziekte van de hond (met eigen voeding)
  • Individuele hondenbegeleiding (scholing)

De dagopvang op locatie van onszelf (lees: een crèche voor honden) kunnen wij helaas niet aanbieden. De aanvraag is helaas afgekeurd qua locatie, dit proces zal hopelijk begin 2018 weer gaan starten met de gemeente. Wel kunt u uiteraard opvang voor de hond in uw eigen huis krijgen tijdens een dagje weg of vakantie.

 

Kwaliteit en veiligheid

Samenwerken met honden vereist uiteraard kennis en ervaring, daar besteed Drentse Honden dan ook aandacht aan. Door opleiding, stage bij collega's, workshops en kennisuitwisseling met verwante hondendeskundigen als fysiotherapeuten. En uiteraard geldt voor de veiligheid van ons en de honden dat ze compleet ingeënt moeten zijn. 

 

Daarnaast zijn wij lid van de branchevereniging Dibevo, zodat we bij blijven qua kennis en expertise. Gaan jaarlijks naar herscholing en workshops bij Martin Gaus, zijn stagebegeleider voor jonge volwassenen via SBB en zijn groot voorstander van dat Dierbaar ook een keurmerk aan het ontwikkelen is voor Hondenuitlaatservice.


Individuele begeleiding

De komst van een pup is heerlijk en iedereen verheugt zich erop. Het is echter belangrijk om voordat de pup komt een aantal dingen te weten, zodat u en de hond plezier van elkaar blijven houden. Bijvoorbeeld dat een hond niet trekt, springt, goed met de kinderen omgaat of de auto in durft. Allemaal redenen om vroeg te beginnen met trainen. Wij geloven niet in scholen waar een pup pas les krijgt na al weken in huis te zijn, maar in vanaf dag 1 dingen goed proberen te doen (en dat proberen vooral, want het is lastig). Daarom biedt Drentse Honden maatwerk voor uw hond. 

Ook angstige kinderen of een wat oudere hond kunnen baat hebben bij een paar lessen van een Kynologisch Instructeur. Soms moet echter de hulp van een gedragstherapeut ingeschakeld worden, dan verwijst Drentse Honden u door naar een van onze ‘hondenrelaties’.


Verzorging aan huis

Soms heeft uw hond medicijnen nodig, bent u eens te laat thuis om op tijd eten te geven of ben u een weekend weg. Dan zorgen wij in overleg voor uw hond en andere kleine huisdieren. Laat u weten wanneer u onze support nodig heeft?

 


Download
Folder Drentse Honden
Folder DrentseHonden.pdf
Adobe Acrobat document 387.6 KB