Alles voor jouw hond...

Drentse Honden is gestart vanuit passie

Geboren en getogen Drent met liefde voor honden

Mijn naam is Geert Buirs, geboren in 1973 en getogen in en om Emmen. Al van jongs af aan hadden wij op de boerderij van mijn ouders honden en zelf hebben mijn vrouw Jolanda en ik, naast vier pubers, ook drie honden. Een kleine twee jaar geleden merkte ik steeds meer dat mijn kantoorbaan niet paste bij mijn leven als boerenzoon, natuurliefhebber en buitenmens. Ik ben me gaan scholen in kynologie, een grote stap vanwege mijn dyslectie. Ook ging ik mijn honden anders voeden (vers vlees) en meer trainen met mijn eigen honden. En vanuit die stappen volgde het idee van de hondenuitlaatservice, het verkopen van Kivo voeding en het helpen van 'mijn klanten' bij vraagstukken rondom de hond. En als ik al mijn diploma's heb voor kynoloog, wil ik mensen helpen bij het opvoeden van hun jonge hond.

 

Gevolgde opleidingen en workshops

  • Kynologisch Instructeur I, Martin Gaus Academie (diploma behaald december 2016)
  • Kynologisch Instructeur II, Martin Gaus Academie (diploma behaald april 2017)
  • Gediplomeerd hondenuitlaatservice, Martin Gaus Academie (certificaten behaald voorjaar 2017)

Vrijwilligers en stagiairs

Een bedrijf run je nooit alleen. Want ook ik ben soms (helaas) een dagje ziek, ga elk jaar op herscholing en ben soms een weekend vrij. Daarom werken er bij Drentse Honden ook enkele vrijwilligers en regelmatig een stagiair. Ik ben er trots op dat Albert Groenewoud van Hond&Paardverzorging Emmen/Hondenuitlaatservice Emmen mijn achtervang is in geval van drukte, ziekte of studiedagen. Albert heeft jarenlange ervaring met honden vanuit zijn werk bij de Dierenbescherming en zijn eigen bedrijf.  

 

Omdat wij een SBB erkend bedrijf zijn, mogen leerlingen van groenopleidingen ook stage bij ons lopen. September 2017 hebben wij onze eerste stagiair die start. 

 

Rots in de branding

Hoewel ik elke dag met uw hond bezig ben, is mijn vrouw Jolanda (Salomons-Buirs) degene die achter de schermen zorgt dat alles goed loopt. Zij maakt de planning, verzorgt de mail en administratie, onderhoudt de website en zorgt voor alle communicatie en documentatie.